Aankondiging
Twitter
Welkom
Aanvang
Vrijdag 14 juni 2019, 13:00 uur
Einde
Zondag 16 juni 2019, 16:00 uur
Kosten
€ 135,00
Betaalwijze
In overleg

Praktische gegevens zijn alleen zichtbaar voor deelnemers.


Wil je Oerol 2019 doen? Dat kan! Ik heb net als vorig jaar de Josina Elisabeth, een prachtige klipper van de bruine vloot afgehuurd als hotelboot voor het 1e Oerol weekend van 14, 15 en 16 juni.

Oerol behoeft bijna geen introductie!

Het is verworden tot een internationaal fenomeen! Jaarlijks verandert het eiland Terschelling in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. In 2019 is het van 15 t/m 23 juni. Opgericht door Joop Mulder, heeft Oerol festival al sinds 1982 alles om jouw festivalzomer af te trappen. De eerste zomerzon, een prachtig eiland, een vernieuwend theaterprogramma vol nationale en internationale theatergroepen en lekkere muziek om tussendoor even bij uit te rusten of juist op los te gaan. De theatervoorstellingen worden speciaal, vaak ter plekke, voor de locaties gemaakt, of daarop aangepast. Eventjes weg uit de schouwburg en op naar het strand, de duinen, het bos, de schuur, de dijk of gewoon lekker de straat op. Waar je ook om je heen kijkt, er gebeuren altijd mooie, rare of verbazingwekkende dingen.

Op ons schip kunnen we er een onvergetelijk Oerol uitje van maken met elkaar! De boot verzorgt onze overtocht inclusief je fiets vanaf Harlingen naar Terschelling en dient als hotelboot. Op die manier hebben we een fantastische accommodatie met 32 bedden en een chillplek (de salon en het dek van de boot) tegen een betaalbare prijs.

Overtocht en Logies:

Omdat de ligplaatsen in de haven van Terschelling niet gereserveerd kunnen worden, hebben we haast om zo snel mogelijk te vertrekken! Dus zodra de midweekgroep voor ons van boord is, gaan wij zo snel mogelijk inschepen en in volle vaart naar Terschelling op de motor.

Onze schipper Ralf zal de schoonmaak tijdens de oversteek laten verzorgen zodat we ook daar geen tijd aan hoeven te verspillen! De groep voor ons gaat uiterlijk om 15.00 uur van boord. De ervaring leert dat groepen vaak al eerder ingepakt en al in de bus terug zitten, daarom vragen we van iedereen al om 13.00 uur op de kade (of in het café aldaar) klaar te zitten voor “de start”. Op deze manier maken we een redelijk goede kans in de haven van Terschelling te belanden.

En.. mocht het zo zijn dat er geen plaats meer is in de haven als we aankomen, dan zet de schipper ons af in de haven. Naar alle waarschijnlijkheid is er dan op zaterdag wel ruimte in de haven, omdat er ook weer boten vertrekken. Aan wal en aan boord komen we zeker! Afgelopen jaar waren we beide weekenden op tijd in de haven.

De overtocht op zondag terug naar Harlingen is rond 13.00 u en is weer- en getijde- afhankelijk. Mocht je nog langer willen blijven dan kan je uiteraard zelf terug met de veerboot van Rederij Doeksen.

 

Oerol zelf en de kaartjes:

Iedereen koopt zijn eigen kaarten voor het festival. Iedereen maakt zijn eigen plannen (met elkaar) om de voorstellingen te bezoeken en alles te doen wat je wilt. Ik verzorg alleen jullie verblijf en ontbijt en stel jullie in de gelegenheid te verblijven op de boot.

Ik zal in Maart ergens een Oerolclub aanmaken voor de gasten die op de Josina Elisabeth verblijven. Dit is handig om je plannen te maken en tips en zo te delen met elkaar.

 

Ook nu geldt de hands on formule: Het huishouden van de boot verzorgen we gezamenlijk. Dit betekent dat wij als groep verantwoordelijk zijn voor opruimen en schoonmaken zowel tijdens ons verblijf als bij vertrek. Samen even die afwas doen, vuilnis buiten zetten, en het sanitair schoon houden! Het zou ook fijn zijn als je helpt bij het klaarzetten en weer afruimen van ons gezamenlijke ontbijt. Indien je gebruik maakt van de keuken om met een groepje avondeten te koken ruim je je zooi meteen op.

 

Programma:

Vrijdag 14 Juni: Afvaart uit Harlingen naar Terschelling tussen 13u en 15u afhankelijk van het vertrek van de groep voor ons.

Zaterdag en Zondag Ontbijtbuffet: 8:30

Rest van de dag: Naar eigen wens met elkaar het festival bezoeken!

Lunch en Diner op eigen gelegenheid.

Zondag 16 Juni: Afvaart uit Terschelling naar Harlingen rond 13:00  uur afhankelijk van het weer.

 

Kosten: 135 euro pp.

Er is geen kindertarief. Maar kinderen zijn uiteraard wel welkom aan boord. Dit is inclusief 2 overnachtingen, ontbijt, koffie, thee. Exclusief frisdrank, alcohol, lunch en diner en snacks. Degenen die avondeten aan boord willen koken doen zelf boodschappen delen gezamenlijk en in eigen beheer de kassabon.

Vrij gebruik van de koelkast voor je eigen (alcoholische) versnaperingen.

 

Dit uitje is niet exclusief voor SU maar staat ook op andere sites en FB.

Graag bij je aanmelding 50 euro aanbetalen ivm mijn aanbetaling voor het schip. Je bed is pas na betaling van het volledige bedrag definitief. Inschrijven op volgorde van betalen. Restitutie is na 1 mei niet meer mogelijk, ook niet als je een hele goede reden hebt. Wel mag je dan je plek doorverkopen aan iemand die zich nog niet bij mij heeft aangemeld. Alle introducés en kinderen die in de groep passen zijn van harte welkom.

Mijn betaalgegevens zijn NL93 Rabo 0329 3113 44 tnv S.Stegehuis

 

Festivalbandjes:

De bandjes zijn vanaf 15 November te koop en geven je toegang tot de 2 festivalterreinen Westerkeyn en De betonning. Voorverkoopprijs volwassenen € 26,00 en een kinderkaartje € 5,00 euro.

Vanaf 14 juni kost een festivalbandje € 31,00 en een kinderkaartje € 8,00.

 

Kaarten voor de theatervoorstellingen koop je los. Zo kun je jouw persoonlijke festival-ervaring helemaal zelf vormgeven. De prijzen voor de voorstellingen variëren in prijs van € 7,00 tot € 42,00. Voor een aantal voorstellingen geldt een kindertarief voor de leeftijd 4 t/m 11 jaar.

 

Tip: Hoe graag je ook spontaan" je uitjes wil plannen en niet ver vooruit je leven wilt "vastleggen"...als je naar Oerol wilt zul je dit principe even los moeten laten.

Gezien de populariteit van dit fenomenale festival moet je overal (overnachting, overtocht, fietshuur, festivalticket, toegangskaartjes voorstellingen) op tijd bij zijn omdat je anders echt achter het net vist. Alles is, zonder overdrijven, voordat je het weet volgeboekt of uitverkocht!

 

Beslis dus op tijd of je wel of niet mee wilt!

 

Simone

Gestart op 6 januari 2019

Wie komen er?
Welkom
Minimaal 4 deelnemers
Maximaal 20 deelnemers (10 mannen, 10 vrouwen)

De deelnemerslijst en de berichten zijn zichtbaar zodra je bent ingelogd.