Aankondiging
Twitter
Welkom
Aanvang
Maandag 1 april 2019, 20:15 uur
Kosten
€ 26,00
Betaalwijze
In overleg

Praktische gegevens zijn alleen zichtbaar voor deelnemers.


Iconische sprookjes en legendes doen al eeuwen de ronde. We lezen ze voor aan onze kinderen, maar denken we nog wel na over wat de verhalen écht betekenen? Bambi is na Robin Hood het tweede deel in de theaterreeks What’s in a fairytale?! Joachim Robbrecht schrijft een nieuwe tekst en Sarah Moeremans regisseert dit anti-sprookje voor volwassenen.

 

Bambi zoals u hem nog nooit gezien hebt.

De Oostenrijkse schrijver Felix Salten schreef zijn roman Bambi, een leven in het woud, in 1923. Of je nu het boek leest of de Disney-film ziet, het is misschien wel het zieligste verhaal ooit; een lief klein hertje groeit op zonder mama. Regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht vragen zich in Bambi af waarom dat zo zielig is? Willen we liever slachtoffer zijn dan dader? Het Bambi-verhaal geeft hen aanleiding om de ogenschijnlijk natuurlijke verdeling tussen daders en slachtoffers binnenste buiten te keren. In deze voorstelling zie je Bambi zoals je hem nog nooit hebt gezien. Het onschuldige hertje maakt plaats voor een gevaarlijk dier met tanden, vertolkt door Benny Claessens. Met rond hem zes wellustige jagers die allemaal een stukje van zijn lieve onschuld willen opeisen. 

Theatermaker Sarah Moeremans werkt in ‘collecties’, dat wil zeggen dat zij haar oeuvre opbouwt rond bepaalde thema's of vragen. Na Robin Hood maakt zij met Bambi haar volgende voorstelling in de serie ‘What’s in a fairytale?!’. Samen met Joachim Robbrecht, één van de meest interessante hedendaagse toneelschrijvers van Nederland, herschrijft Moeremans oude sprookjes met nieuwe ogen. De combinatie van maatschappelijk engagement en gevoel voor ironie leveren even puntige als grappige voorstellingen op.

 

Dankzij onze samenwerking met de Stadsschouwburg ligt er automatisch een kaartje voor je klaar bij de kassa als je je hier aanmeldt.

 

Redactie Singles United

Gestart op 18 december 2018

Wie komen er?
Welkom
Minimaal 4 deelnemers
Maximaal 10 deelnemers (5 mannen, 5 vrouwen)

De deelnemerslijst en de berichten zijn zichtbaar zodra je bent ingelogd.