Aankondiging
Aanvang
Vrijdag 15 maart 2019, 20:15 uur
Kosten
€ 31,00
Betaalwijze
In overleg

Topacteurs Hans Croiset en Elsie de Brauw staan samen op het toneel in de eerste Nederlandstalige bewerking van Heisenberg. Johan Simons regisseert dit knetterend liefdesspel tussen twee onberekenbare deeltjes. Kan een liefdesrelatie op latere leeftijd onderzocht worden via een wetenschappelijk principe?

Hans Croiset en Elsie de Brauw in knetterend liefdesspel.

Op een druk treinstation kust Georgie opeens de nek van een veel oudere man, Alex. Deze bizarre ontmoeting katapulteert de twee vreemdelingen in een fascinerende en onwaarschijnlijke relatie. Deels vriendschap, deels liefdesaffaire. 

De Britse toneelschrijver Simon Stephens schreef eerder speciaal voor Eelco Smits de monoloog Song from Far Away. Hij brak in 2018 bij het grote publiek door met zijn bewerking van The Curious Incident of the Dog in the Night-Time. Nu is deze Tony Award-winnaar terug met een intieme en levensbevestigende romantische komedie. Zelf zei hij over het schrijfproces: ‘I think it was perhaps the most fun I’ve ever had writing a play. People should be able to tell in the writing but I just had a ball.’

Het Heisenberg-onzekerheidsbeginsel hielp bij het herdefiniëren van de wereld van de fysica, maar Stephens houdt zich minder bezig met de kwantummechanica dan met de onzekerheid van het menselijk hart. Met vaart en humor, vraagt Heisenberg ons om liefde een kans te geven en het onbekende te omarmen.

Johan Simons regisseert deze eerste Nederlandstalige bewerking van Heisenberg (vertaling: Ariane Schluter) waarin topacteurs Hans Croiset en Elsie de Brauw samen op het toneel staan. 

Dankzij onze samenwerking met de Stadsschouwburg ligt er automatisch een kaartje voor je klaar bij de kassa als je je hier aanmeldt.

 

Redactie Singles United

Gestart op 16 december 2018

Wie komen er?
Minimaal 4 deelnemers
 
Maximaal 6 deelnemers (3 mannen, 3 vrouwen)
 

De deelnemerslijst en de berichten zijn zichtbaar zodra je bent ingelogd.

Welkom