Aankondiging
Aanvang
Zondag 24 februari 2019, 14:45 uur
Kosten
€ 28,50
Betaalwijze
In overleg

HET DUEL

GENRE: THEATER

UITVOERENDEN: HET NATIONALE THEATER / JEROEN DE MAN

 

Jacob Derwig en Joris Smit spelen de hoofdrollen in Het duel, een toneelbewerking van Anton Tsjechovs enige korte roman. Jeroen De Man (Ondertussen in Casablanca, Ondine) regisseert deze voorstelling waarin de vraag wat ‘goed leven’ is door een geweldige cast wordt uitgevochten. In een mondaine badplaats leidt een gemeenschap van Russische kolonisten een bevoorrecht leven te midden van de lokale islamitische bevolking. Eén van hen is de dolende dertiger Lajevski (Joris Smit), die hier naartoe is gevlucht met zijn Nadezjda. Zij heeft voor hem haar man in Sint Petersburg in de steek gelaten. Maar de subtropische hitte, het nietsdoen en de bijtende commentaren van de andere Russen trekken een zware wissel op de relatie van de jonge geliefden. Vooral de rigide bioloog Von Koren (Jacob Derwig) neemt Lajevski scherp de maat: “In het belang van de mensheid en in hun eigen belang moeten dergelijke mensen worden vernietigd.” Von Korens provocaties leiden tot de ultieme ‘survival of the fittest’: een duel op leven en dood.

De bekende Tsjechov-vertaler Charles B. Timmer schreef: 'Eigenlijk behoort Het duel tot Tsjechovs grote toneelstukken, alleen is het ditmaal in de vorm van een novelle gegoten.' Voor het eerst wordt deze toneeltekst nu voor het Nederlandse toneel bewerkt. Jeroen De Man is als acteur bekend van o.a. zijn werk bij De Warme Winkel. Hij maakte in 2015 La Isla Bonita, waarmee hij de ITS Festival Het Debuut award won. In 2017 regisseerde hij Ondertussen in Casablanca bij Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater, dat door pers en publiek enthousiast werd ontvangen. Jeroen De Man heeft een fascinatie voor het ontstaan en weer vergaan van een illusie. Met zijn werk wil hij hedendaagse paradoxen waar wij onszelf in gevangen houden aan de oppervlakte brengen.

Dankzij onze samenwerking met de Stadsschouwburg ligt er automatisch een kaartje voor je klaar bij de kassa als je je hier aanmeldt.

 

 

Redactie Singles United

Gestart op 11 december 2018

Wie komen er?
Minimaal 4 deelnemers
 
Maximaal 6 deelnemers (3 mannen, 3 vrouwen)
 

De deelnemerslijst en de berichten zijn zichtbaar zodra je bent ingelogd.

Welkom