Aankondiging
Aanvang
Vrijdag 15 februari 2019, 20:15 uur
Kosten
€ 23,50
Betaalwijze
In overleg

Na het succes van zijn solo’s Oumi en DAD (officiële juryselectie van het Theaterfestival 2017) komt Nasrdin Dchar met een nieuwe solovoorstelling JA. In de regie van Floris van Delft onderzoekt Dchar de wereld van het huwelijk, wat komt er kijken bij het organiseren van een bruiloft? En wat betekent het om ‘ja’ tegen iemand te zeggen?

In de top tien van meest stressvolle gebeurtenissen staat op nummer zeven: trouwen. Meer dan kinderen krijgen of ontslagen worden, leidt het jawoord geven tot slapeloze nachten. Toch is trouwen precies wat Nasrdin gaat doen, hij en zijn vrouw stappen in het huwelijksbootje. Nasrdin neemt het publiek mee achter de schermen, in de voorbereidingen, het samenstellen van de gastenlijst, het menu en alle vragen die daarbij komen kijken. Hij gaat op zoek naar wat een huwelijk tot een goed huwelijk maakt. Naar hoe hij zijn vrouw kan begrijpen en zichzelf begrijpelijk kan maken. En daarvoor springt hij van de ene rol in de andere; en zingt en danst hij door de avond heen. 

Nasrdin Dchar won in 2011 een Gouden Kalf voor zijn rol in de film Rabat. Zijn solovoorstelling Oumi (mijn moeder), geschreven door Maria Goos, werd zeer succesvol ontvangen. Ook zijn solo DAD, geschreven samen met Floris van Delft, kreeg lovende recensies en behoorde tot de officiële juryselectie van het Theaterfestival 2017. Met JA gaat Dachar opnieuw de samenwerking aan met Floris van Delft. Van Delft wil in zijn voorstellingen de grote maatschappelijke thema's van dit moment persoonlijk maken. Voor hem is een voorstelling geslaagd als die het publiek raakt en aanzet tot een gesprek. De pers over DAD: "Een liefdevolle, afwisselend grappige en licht melancholische voorstelling, met aandacht voor kleine details naast grote thema's". (Volkskrant)

Dankzij onze samenwerking met de Stadsschouwburg ligt er automatisch een kaartje voor je klaar bij de kassa als je je hier aanmeldt.

 

Redactie Singles United

Gestart op  6 december 2018

Wie komen er?
Minimaal 4 deelnemers
 
Maximaal 10 deelnemers (5 mannen, 5 vrouwen)
 

De deelnemerslijst en de berichten zijn zichtbaar zodra je bent ingelogd.

Welkom