Aankondiging
Aanvang
Donderdag 20 december 2018, 20:15 uur
Kosten
€ 34,00
Betaalwijze
In overleg

Het einde van het jaar is een tijd van bezinning, om te reflecteren op de gebeurtenissen om ons heen. Samen met schrijfster Anna Enquist brengt Silbersee een winteravond met verhalen en bespiegelingen, woorden en muziek. Het muzikale hart van deze avond is David Langs the little match girl passion. Deze aangrijpende winterpassie, naar het sprookje over het meisje met de zwavelstokjes, werd in 2008 bekroond met de Pulitzer Prize.

In het sprookje van Hans Christian Andersen zag componist David Lang een eigentijds lijdensverhaal dat zowel gelovigen als atheïsten een moment van bezinning biedt. De woorden van Anna Enquist geven op hun eigen manier uitdrukking aan thema’s als hoop, twijfel en troost. Muziek speelt een belangrijke rol in haar poëzie en romans. Samen met de muziek van Jörg Brinkmann en Arvo Pärt belooft dit een muzikale avond te worden van verstilling en inspiratie.

“Na afloop was het een aantal donkere seconden doodstil; het ultieme bewijs van bezinning én van respect: voor de zes mensen op het podium, voor de eenvoud van de woorden en voor de vele krachtige muzikale momenten.” (Eindhovens Dagblad over eerdere editie van Stille Nacht am Silbersee)

 

Programma:

Jörg Brinkmann: Meditation 

Arvo Pärt: Da pacem Domine

David Lang: the little match girl passion

Jörg Brinkmann: Nachtstück

 

Uitvoerenden:

Katharine Dain: sopraan

Michaela Riener: mezzosopraan

Edward Leach: tenor

Maciej Straburzynski: bas-bariton

Jörg Brinkmann: cello

Romain Bischoff: muzikale leiding

Anna Enquist: voordracht

Jeroen Smith: licht 

Miguel Ángél Gaspar: bewegingscoaching

 

Redactie Singles United

Gestart op 20 oktober 2018

Wie komen er?
Minimaal 6 deelnemers
 
Maximaal 20 deelnemers (10 mannen, 10 vrouwen)
 

De deelnemerslijst en de berichten zijn zichtbaar zodra je bent ingelogd.

Welkom