Algemeen

Organiseren de leden zelf alle clubdates?

De meeste dingen wel. Dat geeft een prettige, ongedwongen sfeer. Het maakt het ook mogelijk dat er veel kleinschalige activiteiten in de agenda staan, waar je makkelijk contacten legt.

Gaat dat goed in de praktijk?

Dat gaat verrassend goed. Singles United biedt bovendien praktische ondersteuning, onder meer in de vorm van succesformules. En we bekijken alle clubdates vóór publicatie in de agenda. Waar nodig overleggen we met de organisator.Inschrijven

Waarom moet ik me inschrijven?

Clubdates zijn altijd voor een bepaalde doelgroep. Daarom willen we graag je leeftijd en opleidingsniveau weten, zodat we je gericht kunnen informeren over clubdates die voor jou interessant zijn. Omdat iedereen is ingeschreven, kun je ook deelnemerslijsten zien en vooraf of achteraf contact onderhouden met anderen.

Zit ik ergens aan vast?

Nee, je zit nergens aan vast. Je bepaalt zelf of je een volledig lidmaatschap neemt, en dit wordt nooit automatisch verlengd.

Moet ik een profielfoto plaatsen?

Als je alleen even wilt rondkijken op de site hoeft het niet. Wil je gaan deelnemen aan clubdates dan is het wel een goed idee. Andere leden stellen het erg op prijs en je zult zien dat een foto het makkelijker maakt om elkaar te vinden. Voor organisatoren is een profielfoto verplicht.

Hoe staat het met privacy?

Je persoonlijke gegevens zijn afgeschermd voor zoekmachines, behalve je gebruikersnaam. Ook je profielfoto is niet zichtbaar via zoekmachines. Uiteraard spelen we geen gegevens door aan andere partijen.

Wie ziet mijn persoonlijk profiel?

Je profiel is alleen zichtbaar voor mensen die volledig lid zijn. Zij vinden jouw profiel via de deelnemerslijst van een clubdate of door te zoeken in het ledenbestand.

Kan ik lidmaatschapsgeld terugkrijgen?

Heb je tijdens een clubdate de liefde van je leven ontmoet? Gefeliciteerd! Helaas krijg je geen geld terug.Zoek een clubdate

Wat kost deelname aan een clubdate?

Niets. Als je volledig lid bent, kun je deelnemen aan zoveel clubdates als je wilt. Wil je (nog) geen volledig lidmaatschap nemen, dan kun je  je ook aanmelden middels een eenmalige bijdrage van € 5. Eventuele kosten voor consumpties of een activiteit verreken je zoveel mogelijk ter plekke met elkaar, of soms vooraf bij aanmelding.

Help, de organisator is ziek

Dat is geen probleem. Dan vragen we een van de deelnemers om de honneurs waar te nemen en even iedereen op te vangen. Zo kan iedere clubdate toch doorgaan.

Kan ik me weer afmelden?

Ben je verhinderd? Geef het zo snel mogelijk door, ook als je op de reservelijst staat.

Zijn er ook clubdates voor homo's?

Ja, er zijn drie soorten clubdates: voor hetero's, homo's en lesbiennes. (Ben je bi, dan kun je je voorkeur zo vaak aanpassen als je wilt.) In de praktijk hebben we tot nu toe vooral clubdates voor hetero's gehad.

Komen er net zoveel mannen als vrouwen?

Bij de clubdates voor hetero's houdt de site de aanmeldingen gescheiden bij. Gaan de aanmeldingen niet gelijk op, dan signaleert het systeem dat. Er gaat een week van tevoren dan een mail uit: 'mannen extra welkom' of 'vrouwen extra welkom'. Vaak zijn de vrouwen eerder met aanmelden, de mannen beslissen op het laatst. Daardoor komt het uiteindelijk allemaal best wel goed.

Het is vol, wat nu?

Sommige clubdates zijn zo populair dat niet iedereen mee kan. Je kunt je dan wel aanmelden voor de reservelijst. Sta je op de reservelijst, dan hoor je het meteen zodra er een plekje vrij komt (ofwel omdat een van de deelnemers zich afmeldt ofwel omdat er bij nader inzien meer mensen mee kunnen). Iedereen op de reservelijst krijgt dat bericht - tegelijk - en de vrijgekomen plek gaat naar de eerste persoon die reageert. (Sommige mensen vinden dat systeem niet eerlijk, maar het heeft als voordeel dat een vrijgekomen plek altijd snel weer is gevuld. Als we gaan wachten of de eerste persoon op de reservelijst nog belangstelling heeft, terwijl die persoon misschien al lang andere plannen heeft gemaakt, lopen we het risico dat een vrijgekomen plek onbezet blijft.)

Waarom zou ik andere mensen uitnodigen?

Als iedereen andere mensen uitnodigt, vergroot dat de kans op een goed samengestelde clubdate. Zo kun je bijvoorbeeld leuke singles mobiliseren die je hebt gespot op een datingsite of mensen uit je eigen omgeving. Deze introducés mogen zich de eerste keer gratis aanmelden voor een clubdate (dus zonder volledig lid te worden). Ze komen automatisch in je lijstje contactpersonen.Start een clubdate

Waarom zou ik zelf een clubdate starten?

Dat is het leukste wat er is. Je brengt niet alleen mensen bij elkaar; je bent zelf in een uitstekende positie om contacten te leggen. Bovendien levert het je veel waardering op (terwijl het weinig werk is).

Wat is een goede doelgroep

Als organisator mag je zelf de doelgroep bepalen. Meestal vinden wij een leeftijdsbereik van 20 jaar mooi, maar sommige organisatoren kiezen voor een bredere doelgroep. Dat is prima. Wat je ook kunt doen: eerst kijken hoe het loopt en dan later de doelgroep (selectief) verbreden. Bijvoorbeeld: als er nog (te) weinig mannelijke aanmeldingen zijn voor hen het leeftijdsbereik verbreden.

Kan ik het samen met iemand anders organiseren?

Dat is zelfs heel erg leuk. Vermeld het er even bij als je een clubdate indient. Eén iemand is de hoofdorganisator. De mede-organisator meldt zich daarna aan als deelnemer.

Kan ik een filmpje plaatsen?

Je kunt heel makkelijk youtube-filmpjes embedden. Kwestie van deze tekst toevoegen op een nieuwe regel in de omschrijving van je clubdate: {youtube}Jh6wnmRbvQ{/youtube}, maar dan met de juiste code natuurlijk. Die vind je op youtube aan het eind van de hyperlink of als je klikt op Delen.