Aankondiging
Aanvang
Zaterdag 24 november 2018, 19:45 uur
Kosten
€ 17,25
Betaalwijze
In overleg

Luk Perceval bewerkte een van zijn lievelingsromans, Het jaar van de kreeft. Met deze bestseller uit 1972 slaagde Hugo Claus er in om een roman over de liefde te schrijven die zowel het diepzinnige als het banale omvat. In korte hoofdstukken schetst hij het portret van twee geliefden die niet met en niet zonder elkaar kunnen. Wat is het dat twee mensen samenbrengt als er niets lijkt te kloppen?

Het jaar van de kreeft gaat over een stormachtige relatie. De voorstelling is een aaneenschakeling van absurde, tragikomische en fysiek uitputtende scènes tussen twee reddeloze mensen die niet met, maar ook niet zonder elkaar kunnen. Beide geliefden zitten gevangen in een onontkoombare spiraal van intimiteit en afstandelijkheid, trots en overgave, leven en dood. Een verhaal zonder romantiek, over twee mensen die de liefde ervaren als een noodlot en een missie.

Perceval stripte het boek van zijn Amsterdamse en vroege jaren zeventig context. Enkel de harde kern bleef over: een vrouw die zich niet kan binden omdat het besef van het verval als een sluier om haar leven hangt. Een man die haar niet kan redden omdat hij haar schreeuw om liefde onterecht begrijpt als een afwijzing.

Maria Kraakman en Gijs Scholten van Aschat spelen en dansen in deze fysiek uitputtende voorstelling de verrukking van de verliefdheid én de achterhoedegevechten na de breuk. De dwangmatigheid van de relatie klinkt door in de door Jeroen van Veen gecomponeerde en live gespeelde pianomuziek. Zij stuwt de twee geliefden voort in een dodendans richting het einde, waar geen van beiden de afloop definitief wil inluiden.

Dankzij onze samenwerking met de Stadsschouwburg ligt er automatisch een kaartje voor je klaar bij de kassa als je je hier aanmeldt.

 

 

Redactie Singles United

Gestart op  6 november 2018

Wie komen er?
Minimaal 4 deelnemers
 
Maximaal 7 deelnemers (3.5 mannen, 3.5 vrouwen)
 

De deelnemerslijst en de berichten zijn zichtbaar zodra je bent ingelogd.

Welkom